Symfonieorkest
Helmond-Venray

Wie zijn wij?

Repertoire

Het SOHV brengt symfonische muziek, van klassiek tot hedendaags. Vaak staat werk van 19e-eeuwse componisten op het programma. Wij voeren programma’s uit in het voorjaar, de zomer (jeugdproject) en het najaar. Daarbij nodigen wij geregeld jonge talentvolle solisten uit. Zo traden met ons op cellist Gerard v.d. Pas, sopraan Laetitia Gerards, violiste Lisalotte Gerards, trompettist Floris Onstwedder, saxofonist Bruno Alonso Iglesias, violiste Jeanine Melis, celliste Jitske Wildemans en violiste Juli Minou Bazzazi. Zie in het Archief een overzicht van ons concertverleden. Klik op plaatjes en foto's voor presentaties van foto’s, concertprogramma’s en video-audio fragmenten.

Voor wie?

Symfonische muziek is er voor alle leeftijden! Daarom organiseren wij ook concerten door en voor kinderen en jongeren. Dit doen wij samen met Kunstkwartier Helmond e.o.. Al heel wat jaren heeft dat de vorm van een Play In. Dit is een project waarin SOHV 3 keer op donderdagavond en op zaterdagmiddag samen repeteert met muziekleerlingen en die middag afsluit met een concert.

 

 


Samenwerking

Samenwerken met koren doen wij op gezette tijden ook. Voorbeelden zijn: het Stabat Mater van Karl Jenkins (2015), samen met KGZ De Volharding uit Valkenswaard en slagwerkgroep MMSK St. Petrus Banden uit Venray, kerstconcert Ster van Bethlehem met AGK Puur Sangh uit Asten (2015) en het Jubileumconcert 50 jaar AMK, met het Astens Mannenkoor, het Somerens mannenkoor Nachtegaal en AGK Puur Sangh (2018).

 

Ook andere vormen van samenwerking: deelname aan kunstfestivals en combinaties met andere kunstdisciplines. Denk aan het Flashmob-optreden bij Kunstfestival Artimond Helmond voorjaar 2013, het Concert Klank en Kleur zomer 2013 i.s.m. de afdeling beeldende kunst van Kunstkwartier Helmond e.o., en deelname aan het Windkrachtfestival van Gemeentemuseum Helmond 2013-2014.
Na de moeilijke coronaperiode zetten we in 2022 deze traditie van samenwerken voort.
Op 16 oktober 2022 voerden we het cross-over concert als ode aan de Helmondse landschapsschilder Lucas Gassel uit: Landschap van Muziek. Een kruisbestuiving tussen muziek en schilderkunst, in Speelhuis Helmond. Dit project was een samenwerking met het Genootschap Lucas Gassel en Museum Helmond.